Η σπαστη πορτα γκαραζ ανοίγει κάθετα προς τα πάνω εξοικονομώντας χώρο μέσα και μπροστά από το γκαράζ και διατηρώντας ελεύθερη όλη την είσοδο.
Οι σπαστές γκαραζόπορτες ταιριάζουν πάντα – ανεξάρτητα αν το άνοιγμα του γκαράζ είναι ορθογώνιο ή λοξό, διαθέτει τμηματικό ή ημικυκλικό τόξο.

Διαθέτουν ευρεία γκάμα χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής (AKZO NOBEL) με εξαιρετική αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και άριστη διατήρηση του χρώματος.

Οι σπαστές πόρτες ανοίγουν κατακόρυφα προς τα πάνω και αναρτώνται από την οροφή προς εξοικονόμηση χώρου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τον χώρο εντός και προ του γκαράζ για στάθμευση.

Έχουν τη δυνατότητα χειροκίνητης και ηλεκτροκίνητης λειτουργίας. Οι πολύσπαστες γκαραζόπορτες που εμπορεύεται η New Door διαθέτουν ευρεία γκάμα προϊόντων για την ασφάλεια σας όπως το ασφαλιστικό ελατήριου, το πιεσοστατικό λάστιχο ή φωτοκύτταρα ανίχνευσης κίνησης και προστασία δάκτυλων.

SKU: 00010 Κατηγορίες προϊόντων: ,

Περιγραφή

Μπορείτε να επιλέξετε την σπαστη πορτα γκαραζ σας με επιπλέον δυνατότητες και  συνδυασμούς με παράθυρα, τζαμωτά πλαίσια αλουμινίου και ανθρωποθυρίδες.

 • Πάνελ διπλού τοιχώματος από γαλβανισμένη εν θερμό ανάγλυφη λαμαρίνα πάχους 0,5mm  με θερμομόνωση σκληρής πολυουρεθάνης 45 kg/m3. Συνολικό πάχος πάνελ 42mm.
 • Ανάγλυφη (stucco) επιφάνεια η οποία συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το κλασσικό και προσδίδει στην σπαστή σας πόρτα τη μέγιστη δυνατή αντοχή και προστασία από πιθανές φθορές.
 • Ευρεία γκάμα χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής (AKZO NOBEL) με εξαιρετική αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και άριστη διατήρηση του χρώματος. Με πλήρη ανταπόκριση στις απαιτήσεις όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών προδιαγραφών BS EN 12206:2004 PART I, QUALICOAT CLASS I και GSB. Έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ειδική βαφή της δικής σας επιλογής. *Το λευκό χρώμα είναι στάνταρ και δεν έχει επιπλέον χρέωση.
 • Οδηγοί και κάσα βαρέως τύπου από γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνα πάχους 2mm.
 • Ρυθμιζόμενα ελατήρια στρέψης σε χαλύβδινο ενισχυμένο άξονα για την καλύτερη εξισορρόπηση της σπαστής πόρτας.
 • Μεντεσέδες μεταλλικοί από γαλβανισμένο χάλυβα βαρέως τύπου πάχους 2,5mm (για πόρτες άνω των 4m).
 • Μεντεσέδες πλαστικοί που εγγυώνται την αθόρυβη λειτουργία (για πόρτες έως 4m).

Ειδικά λάστιχα από EPDM τα οποία προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους πορτών αυξάνοντας τη στεγανοποίηση και μειώνοντας στο ελάχιστο της απώλειες αερισμού. Τοποθετούνται:

 • Πλευρικά σε όλο το ύψος της.
 • Ενδιάμεσα στις αρθρώσεις.
 • Διπλού κοίλου προφίλ με ειδικό θάλαμο στο κάτω πάνελ της πόρτας.
 • Στο πάνω τελευταίο πάνελ που εφάπτει στη μετώπη της κάσας.

Η ”NEWDOOR” διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν την ασφάλεια και παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία:

 • Ασφαλιστικό ελατήριου. Προσαρμόζεται στον άξονα της πολύσπαστης πόρτας και αποτρέπει την ανεπιθύμητη κίνηση της πόρτας προς τα κάτω σε περίπτωση φθοράς του ελατηρίου.
 • Πιεσοστατικό λάστιχο ή φωτοκύτταρα ανίχνευσης κίνησης των οποίων η τοποθέτηση κρίνεται απαραίτητη όταν πόρτα είναι τηλεχειριζόμενη σύμφωνα με την προδιαγραφή ασφαλείας ΕΝ 13241-1.
 • Προστασία δάκτυλων. Ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο πάνελ το οποίο κατά τη διάρκεια κλεισίματος του δεν επιτρέπει την παγίδευση των δακτύλων ανάμεσα στα πάνελ.

Επιπλέον δυνατότητες – συνδυασμοί

-Παράθυρα κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό διπλής υάλωσης, με περιμετρικό λάστιχο στεγανοποίησης με την χρησιμοποίηση διαφόρων τύπων παραθύρων μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές όψεις σπαστών πορτών. Διατίθενται σε ποικίλες standard διαστάσεις προσδίδοντας περισσότερο φωτισμό στους εξωτερικούς χώρους.

-Τζαμωτά πλαίσια αλουμινίου κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό μόνης υάλωσης. Στην περίπτωση των τζαμωτών τα πάνελ πολυουρεθάνης αντικαθίστανται από προφίλ αλουμινίου τα οποία φέρουν PLEXI GLASS σε 5mm πάχος. Οι διαστάσεις των τζαμιών ποικίλουν ως προς το πλάτος και το ύψος τους και διαμορφώνονται πάντα κατά περίπτωση σύμφωνα με τις διαστάσεις της κάθε πόρτας.

-Ανθρωποθυρίδες: διατίθενται σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων με ή χωρίς τζάμι με περιμετρικό κάσωμα αλουμινίου και ταιριάζουν άψογα με την σπαστή σας πόρτα. Φέρουν χειρολαβή κλειδαριά ασφαλείας και μηχανισμό επαναφοράς, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντα ότι θα μείνει κλειστή κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

 • Ενσωματωμένες: σε περίπτωση όπου η πόρτα οροφής υπάρχει ανάγκη να παραμείνει κλειστή (ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες) τότε η ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα μπορεί να διευκολύνει τη διάβαση πεζών μειώνοντας την άσκοπη χρήση της κυρίως πόρτας ιδιαίτερα στη βιομηχανία.
 • Μη ενσωματωμένες: προτιμούνται σε περιπτώσεις που ο χώρος τοποθέτησης της πόρτας οροφής είναι μεγάλος και δεν κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή ενσωματωμένης. Αντικαθιστά την κοινή πόρτα αλουμινίου καθώς έχει το πλεονέκτημα να διατίθεται στο ίδιο σχέδιο και χρώμα με την κυρίως πόρτα, δημιουργώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ένα άρτιο και αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Καινοτομία νέο προϊόν

Η ”NEWDOOR” εφιστά συνεχώς την προσοχή της στην έρευνα και την ασφάλεια των προϊόντων της, με βασικό γνώμονα την παροχή ουσιαστικής εξυπηρέτησης των πελατών της. Παρουσιάζει έτσι μια τεχνολογική καινοτομία, έναν συνδυασμό ασφάλειας και αισθητικής, την ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα με ελάχιστο κατωκάσι. Μια απόλυτα λειτουργική λύση η οποία διευκολύνει τη διέλευση των πεζών καθώς και μικρών τροχηλάτων μηχανημάτων κάτι το οποίο με τη μέχρι τώρα υπάρχουσα τεχνολογία θεωρείτο πολύ δύσκολο.

Δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας. Η σπαστή πόρτα μπορεί να συνοδευτεί από κλειδαριά ασφάλειας. Λειτουργεί με ράβδους που κλειδώνουν σε δυο σημεία (αριστερά – δεξιά) με τη βοήθεια ενός οδοντωτού τροχού σε κύλινδρο. Η κλειδαριά είναι κατάλληλη για πόρτες γκαράζ αλλά και μικρές βιομηχανικές πόρτες.

Τρόποι λειτουργίας οριζόντια ανύψωση:

 • Διπλού οδηγού (23cm)
 • Διπλού οδηγού (18cm)
 • Διπλού οδηγού (16cm ελατήρια πίσω)
 • Μονού οδηγού (42 cm)

Δυνατότητα ηλεκτροκίνητης λειτουργίας. Με κινητήρες οροφής μονοφασικούς οι οποίοι φέρουν οδηγούς -κατά κύριο λόγο με αλυσίδα – με δυνατότητα επιλογής του μήκους αυτών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Συγκεκριμένα μοντέλα διατίθενται και με ιμάντα. Φέρουν:

 1. ενσωματωμένο λαμπτήρα
 2. μηχανισμό απασφάλισης
 3. ρύθμιση τερματικών
 4. ρύθμιση δύναμης
 5. δυνατότητα διακοπής λειτουργίας σε οποιοδήποτε σημείο
 6. αθόρυβη λειτουργία
 7. κομψό design
 8. έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε σε αυτούς τηλεχειρισμό, μπουτόν, διακόπτη κλειδί, πληκτρολόγιο, φωτοκύτταρο, φάρο, κεραία, πιεσοστατικό λάστιχο, κ.α.

Πιστοποιήσεις

Ι. Προδιαγραφές ασφαλείας για διάσταση 600×350 σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13241-1 αφορά :

 • επικίνδυνα υλικά
 • ασφαλή λειτουργία
 • δυνάμεις λειτουργίας
 • ανεπομίεση

ΙΙ. Ποιότητας ISO 9001:2008

Χαρακτηριστικά