Μονοκόμματη γκαραζόπορτα οροφής, τύπου Ν80.

Η N80 είναι η κλασσική μονοκόμματη γκαραζόπορτα οροφής της Newdoor για μονά γκαράζ. Οι μονοκόμματες γκαραζόπορτες οροφής N80 προσφέρουν ασφάλεια, έχουν τέλεια ποιότητα κατασκευής, σχεδιασμό και μεγάλη ποικιλία από σχέδια και χρώματα.

Είναι ένα πλήρες σύστημα γκαραζόπορτας προσαρμοσμένο στις ανάγκες και επιθυμίες σας.

Περιγραφή

Ένα πλήρες σύστημα γκαραζόπορτας προσαρμοσμένο στις ανάγκες και επιθυμίες σας. Επιλέγοντας από μία μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων, όπως ενσωματωμένες ανθρωποθυρίδες, κλειδαριές, χερούλια, παράθυρα, συστήματα εξωτερικής αποσύμπλεξης κλπ, μπορείτε να έχετε την πόρτα που εσείς θέλετε.

Η σειρά N80 είναι τόσο πλήρης, που περιλαμβάνει ακόμη και πλαϊνές πόρτες πεζών με την ίδια ακριβώς εμφάνιση, για την περίπτωση που χρειάζεστε κάτι τέτοιο. Φυσικά, όλα τα παραπάνω εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των μοτέρ και των αυτοματισμών,  συμμορφώνονται με τα ίδια υψηλά πρότυπα και συνεργάζονται απόλυτα με την καθεαυτό πόρτα. Δεν έχει σημασία εάν μιλάμε για μία μικρή χειροκίνητη ή μία ηλεκτροκίνητη πόρτα με πλήρεις αυτοματισμούς – η σειρά N80 σχεδιάστηκε για να μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας ανάγκες.

– Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά σχέδια επένδυσης, από τα κλασσικά χαλύβδινα ραμποτέ (κατακόρυφο, οριζόντιο κλπ) ή ταμπλαδωτά πάνελ, βαμμένα σε ένα από 200 και πλέον διαθέσιμα χρώματα, μέχρι επένδυση από γνήσιο ξύλο ή επένδυση design από λακαρισμένο ξύλο με ένθετα διακοσμητικά στοιχεία από γυαλί και ανοξείδωτο χάλυβα. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 30 σχέδια για το φύλλο της N80, και, εάν αυτά δεν σας καλύπτουν, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε τον σκελετό και να προσαρμόσετε την ξύλινη επένδυση που θα σας φτιάξει ο ξυλουργός σας.

Διαθέτει:

 • εύκαμπτα πλαστικά καλύμματα των βραχιόνων ανύψωσης
 • πολλαπλά ελατήρια (ρυθμιζόμενα στη σωστή τάση) υψηλής αντοχής και ειδικού σχεδιασμού / κατασκευής ώστε ακόμη και εάν κάποιο σπάσει, από την μία να μην εκτιναχθεί και από την άλλη, τα υπόλοιπα να προσφέρουν επαρκή αντιστάθμιση του βάρους της πόρτας
 • οδηγό ακριβείας που δεν επιτρέπει τον εκτροχιασμό του φύλλου
 • ειδική διαμόρφωση της τερματικής διαδρομής του σιδηροδρόμου ώστε το φύλλο να “παρκάρει” με ασφάλεια στους οδηγούς οροφής και να απαιτείται πρόσθετη δύναμη για να ξεκινήσει το κατέβασμά του
 • λάστιχα σε επιλεγμένα τμήματα της περιμέτρου της κάσας και του φύλλου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί πιθανός τραυματισμός από κακή χρήση του προϊόντος
 • ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ελατηρίων κάθε δέσμης, ώστε να μην μπορεί να χωρέσει ούτε το δάχτυλο ενός παιδιού.

Σχεδίαση

Μία μονοκόμματη πόρτα γκαράζ έχει απλή αρχή λειτουργίας, μία ανάρτηση 4 σημείων ουσιαστικά. Έχει μικρό αριθμό αρθρώσεων και συνδέσμων που κάνουν το φύλλο να ακολουθεί μία ομαλή τροχιά στο ανέβασμα και κατέβασμά του. Ο ελάχιστος αριθμός κινητών μερών σημαίνει ότι μία σωστά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη πόρτα, εγγενώς, πολύ δύσκολα θα παρουσιάσει πρόβλημα ή θα αστοχήσει. Η πόρτα N80 έχει σχεδιάσει έτσι ώστε η διαδρομή ανοίγματος-κλεισίματος να έχει τέλεια γεωμετρία αλλά και άψογο, σχεδόν ουδέτερο, ζύγισμα. Αυτά εγγυώνται την ομαλότερη δυνατή τροχιά του φύλλου, χωρίς κραδασμούς και απότομες επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις. Το άνω μέρος του φύλλου, κινείται στους οριζόντιους σιδηροδρόμους με ειδικά πλαστικά ροδάκια μεγάλης αντοχής ώστε να μην παράγεται θόρυβος. Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε τριβές αλλά και να αποφεύγεται η διάβρωση από την επαφή μετάλλου με μέταλλο. Πρόκειται για μία πόρτα που, ακόμη και στη χειροκίνητη έκδοσή της, μπορεί εύκολα να την ανοίξει ή να την κλείσει οποιοσδήποτε (ακόμη και άτομα που έχουν πολύ μικρή μυϊκή δύναμη), ενώ δεν κατεβαίνει απότομα εάν αφεθεί ελεύθερη κατά το κλείσιμο.

Σύστημα πολλαπλών ελατηρίων με προστασία δακτύλων.

Το σύστημα πολλαπλών ελατηρίων αντιστάθμισης εγγυάται την ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία της πόρτας. Ο ειδικός σχεδιασμός του με πολύ μικρά κενά μεταξύ των σπειρών του ελατηρίου εγγυάται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παγιδευτεί κάποιο δάκτυλο ανάμεσά τους. Στην απίθανη περίπτωση της θραύσης ενός ελατηρίου, αυτό δεν πρόκειται να εκτιναχθεί ενώ και η πόρτα δεν θα “πέσει” απότομα. Τα υπόλοιπα ελατήρια θα συνεχίσουν την λειτουργία τους. Τα ελατήρια αυτά ρυθμίζονται με ακρίβεια, ώστε να προσφέρουν σωστή αντιστάθμιση σε κάθε φάση της τροχιάς της πόρτας.

Στάνταρ κλείδωμα δύο σημείων.

Η πόρτα, στην χειροκίνητη έκδοση της, έρχεται με κλείδωμα δύο σημείων (στις δύο κάτω γωνίες της) που προσφέρει μεγάλη ασφάλεια. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια είναι δυνατή η αναβάθμισή του σε σύστημα τριών σημείων. Το τρίτο σημείο είναι το μέσο του πάνω τμήματος της πόρτας. Σημειώστε ότι οι μηχανισμοί χειροκίνητου κλειδώματος δεν τοποθετείται σε αυτόματες γκαραζόπορτες. Αφενός αυτές “κλειδώνουν” μέσω ειδικού μηχανισμού στο σύστημα κίνησης, αφετέρου, εάν υπάρχει συμβατική κλειδαριά και έχει ξεχαστεί κλειδωμένη, κατά την λειτουργία του.

Ανθεκτική κατασκευή

Η Ν80 είναι φτιαγμένη για να αντέχει. Το πλαίσιο του φύλλου, πέρα από το ότι αποτελείται από ισχυρά τμήματα ορθογώνιας διατομής διαθέτει και δύο οριζόντια ενισχυτικά στοιχεία.

Κατασκευή και υλικά.

Ο σκελετός της μονοκόμματης γκαραζόπορτας είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα, εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση. Τα λάστιχα στεγανοποίησης είναι υψηλής ποιότητας. Τα πάνελ της επικάλυψης μίας απλής N80 είναι από γαλβανισμένο χάλυβα. Εχουν επίστρωση από ειδικό κοκκώδες υλικό για αντοχή στη φθορά (ακόμα και στις ενώσεις ή τις γωνίες).

Ποικιλία από προαιρετικό εξοπλισμό.

Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από προαιρετικό εξοπλισμό, ειδικά σχεδιασμένο για την πόρτα γκαράζ N80. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

 • παράθυρα
 • χερούλια
 • ανθρωποθυρίδες
 • πλαϊνές πόρτες γκαράζ
 • υλικά ηχομόνωσης
 • υλικά θερμομόνωσης
 • κλείδωμα 3 σημείων
 • λάστιχα στεγανοποίησης

και πολλά άλλα αξεσουάρ.